משלוח פיצה – מרגע ההזמנה עד לבית הלקוח

מי אוהב פיצה? כולנו כמעט! אחת ההנאות בפיצה מלבד היותה טעימה כל כך, היא מידיות ההגעה שלה בתום הזמנה טלפונית. היא תמיד תגיע אלינו במהרה על כנפי הווספה של השליח שידפוק לנו בדלת זמן קצר אחרי שנבצע את ההזמנה ויגיש לנו את המגש המרובע יחד עם ניחוחות התנור שבו היא הוכנה. רובינו כבר התרגלנו לקבל משלוח של פיצה טעימה, חמה, טרייה ומהבילה תוך שלושים דקות מזמן ההזמנה! אז כיצד זה אפשרי ומה קורה למשלוח פיצה – מרגע ההזמנה עד לבית הלקוח? להלן כל הסודות שלא הכרתם על תעשיית הפיצה.

כולנו אוהבים פיצה

פיצה הינה מאכל אוניברסלי שאולי הכי ישתלם לנו להזמין כשנמצא בבית או בעבודה שלנו. משלוח פיצה יביא עד אלינו ארוחה בריאה, מזינה וטעימה שבכלום השקעה נקבל תמורה יפה עם תוספות כלבבנו. בנוסף, הפיצה גם אהודה בקרב קהל יעד מגוון, גם נשים וגברים בכל טווח הגילאים אוהבים לאכול פיצה. בשל עובדות אלה כל ענף הפיצה משתדרג ושובר כל הזמן שיא חדש בשירות ובטעמים החדשים.

פיצה בזק

כולנו רגילים לקבל את הפיצה שהזמנו לכל הפחות תוך שלושים רגעים בלבד מרגע ההזמנה ולעיתים עוד קודם. זה נתון מדהים כשלוקחים בחשבון את הזמן שיש להשקיע גם בהכנה עצמה של הפיצה וגם בפיזור המגשים בין כל שליח ושליח והזמן שעובר משלב התנעת הקטנוע שיוצא לבית הלקוח ועד ששומעים את הצלצול המיוחל בדלת. אז כיצד זה מתאפשר?

הבסיס למשלוח מהיר

אם כן, נסביר שהפיצה תגיע לכל אחד תוך שלושים רגעים מאחר שאת הבסיס של הבצק כבר מכינים מבעוד מועד. ברשתות הגדולות והמנוסות של פיצריות כבר מסדרים את המגשים פתוחים שעליהם פרוס הבצק, מוכן להזמנה חדשה בכל רגע נתון. בהתאם לזאת, כל מה שנשאר זה למרוח את הרוטב של העגבניות, לפזר גבינה ותוספות שביקשתם ולהכניס לתנור החם.

זמן אפייה

אז תשאלו וודאי ומה עם זמן שנדרש לאפייה? כאן רוב האנשים מתבלבלים שנדמה כי פיצה צריכה זמן אפייה רב. אז נכון שבעבר הפיצה הזדקקה לשהות בתנור החם לפחות חצי שעה עד שהיא תפחה, אולם היום מדובר בפס ייצור מהיר וקל. לפיצה נדרש לא יותר משבע דקות אפייה! לכן, אם מוסיפים לכל זה את המומחיות של האדם שמכין את פיצה, מבינים שלא צריך יותר מחצי שעה השקעה עד שהיא יוצאת לכיוונכם.

גם לשליח יש חלק בשירות

שום חנות או רשת פיצה לא תוכל להתחייב להגיע אליכם עם מגש פיצה אלמלא היה לה צי שליחים מהימן ומקצועי. אין ספק שלשליח הפיצה יש תפקיד מהותי בשרשרת השירות ובפרט, בכל הקשור לעמידה בזמן. לכאורה, לרוב ייקח יותר זמן להגיע לבית הלקוח מאשר להכין עבורו את הפיצה. בכל הנוגע לעניין הלוגיסטי, רשתות הפיצה בדרך כלל מחויבות להגיע תוך חצי שעה כל זמן שהן מעסיקות שליחים רבים עם מכשירי ניווט. בצורה הזו כל שליח יודע את הכתובת אליה הוא צריך להגיע עוד בטרם הוא עולה על הקטנוע.
בין לבין, כל מערכת לוגיסטית תהייה אחראית לפזר את המשלוחים בין כל סניף ולכן הפיצה שלכם תגיע מהסניף הקרוב ביותר ללקוח.

נסכם שיש לא מעט דברים שאפשר ללמוד מכל תעשיית הפיצה ולרבות בכל הקשור ללוגיסטיקה ושירות.  עד כה לא דיברנו כלל על הטעם של הפיצה, אבל אז את זה נשאיר כבר למאמר אחר..